11 april 2012

Croc farm

Efter lunchen åkte vi till en krokodilfarm. Först berättade guiden där lite om krokodilerna och var de transporterar lädret och lite så. På stället har de 3000 krokodiler. Jag fick hålla i en 3 månader gammal jätteliten unge. Den var väldigt gullig men hade pyttesmå sylvassa tänder. Krokodiler kan bli 100 år och slutar aldrig att växa. Nilkrokodiler som dem de hade där kan bli upp till 6 meter långa. Krokodiler har väldigt bra reflexer och är kittliga på bakbenen. Jag fick peta på en krokodil på nosen med en bambupinne och då blev den riktigt arg och smällde med käken. När den smäller ihop käken använder den över 100 muskler och det låter som när man öppnar en champagneflaska. Man dödar dem när de är 3 år om man ska ta deras skinn.

De hade också två svanslösa krokodiler, Lumpy och Stumpy. De hade en egen liten inhägnad med en liten grund pool för utan svans kan de inte simma och om de skulle försöka simma i de andra krokodilernas 2 meter djupa vatten så skulle de drunkna. Vi såg Lumpy men inte Stumpy för han är på en filminspelning och kommer bli filmstjärna! 

Det var väldigt interessant. Vi lärde oss också att dem bara får mat på vintern, alltså deras sommar när det är som varmast för dem behöver värmen för att kunna äta och smälta maten.

Den hade ett gummiband runt nosen så att den inte skulle kunna bita mig. Den var mjuk på magen och väldigt hård på ryggen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar