11 april 2012

Har klappat geparder!!!!!!!!!

Vi åkte direkt till Stier som är en vingård med restauranger, craft market, vinaffärer och djurgård bland annat. Först gick vi till ett café och köpte lite att dricka, det är väldigt skönt med en flaska vatten att dricka när det är så varmt.

Efter det gick vi till djuren. De har geparder, fåglar och någonn sorts vildhund, fast dem såg vi inte. Klockan 11 började de med att ta in grupper för att klappa geparderna. Jag valde att klappa ungarna. Det var helt underbart, de är så söta. 

Vi var fyra stycken som gick in samtidigt till två ungar på 10 månader. Först var det en säkerhetsgenomgång (kom fram till dem bakifrån, klappa medhårs och sitt på huk med ett eller inga knän i marken så att man snabbt kan ställa sig upp om dem rullar eller något, etc) och vi fick hand sanitizer och vi trampade i en balja med vatten för att skosulorna skulle vara rena. Det är väldigt viktigt att det inte finns någon risk att de kan få någon sjukdom som vi bär på. 

Pälsen är inte alls lika mjuk som på tamkatter men den blir mjukare med åldern. Ungarna hade fortfarande lite kattungehår på huvudet och i nacken, gulligt! När jag klappade den ene så spann den jättehögt. Om någon månad eller så skulle de här två flyttas till USA för att hjälpa till att utbilda folk tror jag de sa. Så att folk får lära sig mera om geparder och vild djur. Man skulle kunna tro att man är rädd när man har två stora vildkatter runt sig men jag var inte rädd någon gång, de är så vana vid människor plus att de hade fått mat på morgonen så de var mätta. Eftersom att de är så vana vid människor och aldrig lärt sig att jaga så skulle de aldrig kunna flytta ut i det vilda.

Jag och en av gepardungarna, låt er inte luras av att det var ungar på bara 10 månader, som ni ser så var de nästan lika stora som vuxna geparder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar