3 april 2012

Sundowner Cruise

En sundowner är en drink vid solnedgången så en Sundowner Cruise är en båtfärd med drinkar i solnedgången inkl lite tilltugg. Det var mycket trevligt och avkopplande. Vi såg 5-6 flodhästar i vattnet och på en ö såg vi en elefant. Det fanns också många fåglar av arter som vi inte har i Sverige.  Vi fick dock inte så bra bilder på djuren eftersom flodhästarna låg mestadels i vattnet och det var ganska mörkt när vi såg elefanten. Vi åkte inte särskilt nära Viktoriafallen men på ett ställe såg vi vattnet som sprayade upp ur fallen. Solnedgången var otroligt vacker och vi tog många bilder! På väg till båtarna såg vi ett gäng söta babianer och vildsvin.

Victoriafallen kan fylla en 50-metersbassäng i sekunden och är mer än en km långt. Grymt mäktigt att se!

Middag på hotellet, Elisa åt sauterad krokodilsvans, nej kanske inte även om det fanns på menyn. Det blev grillad vildsparris med pasta. Tommy åt grillad kyckling med grillade lokala grönsaker. Allting mycket gott.

Rummet på hotellet är mycket fint och trevligt inrett. I morgon väntar en tidig promenad vid fallet och sedan tillbaka till Johannesburg för vidare färd mot safari (med bagage förhoppningsvis).

1 kommentar:

  1. Nu börjar det låta något! För första gången kände man inte "så skönt att vara hemma", när man läste om era strapatser. Roligt att höra om scenerier och alla de vilda djuren! Och så härligt att bli serverad tillagad pasta i stället för okokt. Ser fram emot fortsättningen. /Castefelts

    SvaraRadera