8 april 2012

Galen morgon

Börjar med att vi ser samma grupp lejon på 8 lejonhonor och ungar som vi såg första kvällen. Den här gången vandrandes längs med vägen. Vi följde efter dem ett tag. Vissa av dem  stannade ett par gånger för att lägga sig ner en liten stund. Den lille 5 månader gamle lejonpojken kollade nyfiket omkring sig och skuttade runt. En gång kom hela familjen springande förbi bilarna som samlats runt dem och en av dem ramlade omkull, den minsta ungen kom lite på efterkälken. Det såg väldigt härligt ut! Det fanns vatten i vägrenen vid ett ställe och där stannade de för att dricka. Lejonen var bara någon km ifrån lodgen och gick i samma riktning som oss, alltså på väg ifrån lodgen, så de hade nog varit ännu närmare under natten.

Morgonen fortsätter med två leoparder. En hane som ligger och äter på rester av en kudu han hade fångat och en leopardhona låg en bit ifrån i hopp om att få lite. Leoparder vakar över sitt byte ordentligt och skulle förmodligen inte släppa det i första taget ens om det kom en grupp lejon som ville åt köttet, men efter ett tag skulle de bli tvungna att ge upp för annars skulle lejonen döda leoparden. Med andra ord vägrade leopardhanen ge honan lite av maten. När hon försökte kom lite närmare morrade han till ordentligt. Efter ett tag blev han mätt och honan kunde gå fram till den döda kudun. Då körde vi fram lite så att vi kunde se när hon åt, det knakar ordentligt när de tuggar i djuret. I hela området finns endast 50 leoparder och totalt har vi sett 4 av dem.

Sedan hittar vi ännu en elefanthane! Den här på ungefär 30 år. Vi fick veta att när två stora elefanthanar bråkar brukar det spruta sand, buskar, stenar och grenar. Då håller man sig helst på långt avstånd.

Vi avslutade med två gnuer och självklart lite impalor som alltid.
En väldigt lyckad sista safari!


Leopardhannen är mätt efter att ha ätit kudu
Leopardhonan väntar på att få ta sig en tugga...
...och äntligen fick hon lite
Lilleman har druckit färdigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar