7 april 2012

Morgonsafari

När vi kom tillbaka igår kväll fick vi höra de andra hade sett 3-4 noshörningar när de varit ute på kvällen så vi hoppades verkligen att vi skulle ha tur och se en vi också idag. Det första vi såg när vi åkte ut i morse var en gigantisk noshörningshane på ca 2 ton komma och lägga sig mitt i vägen som vi skulle köra på. Vi kom ingen vart och var tvungna att stå kvar där en lång stund innan han var tillräckligt lugn för att vi skulle kunna köra runt honom. När vi skulle köra runt honom så reste han sig upp och tittade ilsket på oss. Tydligen hade en noshörning en gång lyckats lyfta en bil så att den stod på tre hjul så man blev lite orolig att han skulle vara allt för uppretad på att vi stört honom.

Efter en stund mötte vi även en stor hjord bufflar på 150 djur. Större delen av dem låg i en grupp och vilade och idisslade. Där var många oxhackare som satt på bufflarna och plockade parasiter och löss. Totalt finns det 25 000 bufflar inom safariområdet. 

Vi såg även ett antal gamar och andra fåglar. Som vanligt såg vi också många antiloper, bland annat water bucks som vi inte vet vad det heter på svenska.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar