8 april 2012

Gårdagens kvällssafari

Igår kväll började med en stor elefanthane som stod bland buskarna och åt. Vi körde efter honom ett tag där han gick och bände ner träd och buskar med snabeln för att äta. Vid ett tillfälle var vi några meter framför honom och han började snart gå rakt mot oss. Han gick faktiskt väldigt snabbt så man blev lite nervös. Han gick bredvid bilen och var bara 1-2 meter ifrån oss. Han var förmodligen runt 4o år gammal och vägde 6 ton, gigantisk.

Efter det stötta vi på en liten grupp fina zebror, en hingst och två ston.

Vi körde längst med en av vägarna i parken då vår vår ranger och vår tracker började kolla ner på marken och verkade leta efter något spår. Helt plötsligt kör vi av vägen och in bland buskarna och träden i full fart. Där kör vi en ganska lång stund innan vi kommer fram till en annan bil och inne bland några buskar ligger fyra lejon. Hur de kunde veta att där skulle finnas lejon när vi var så långt ifrån är fortfarande ett mysterium. Det var två honor och deras ungar, ungarna var 9 månader. Lejonhonorna var väldigt stora och hade setts döda en stor buffel en gång. Efter ett tag kom lejonen ut från buskarna och lade sig och tvättade sig och ungarna lekte lite.

Efter det såg vi samma elefant en gång till och sedan det var det dags för att stanna och ta en fika. Vi såg även en kameleont i ett träd och ett par pearl spotted owl, en mini uggla som förmodligen inte är större än en kattunge.

Elefanten kommer gående rakt mot bilen
Så här ser det ut när man har en stor elefant en meter ifrån sig

När lejon, geparder och leoparder gäspar så är alla på med kameran för att få sådana här häftiga bilder

Trött tjej

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar